Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De regelingen voor inburgering veranderen, en onderzoek naar tweedetaalverwerving levert steeds weer nieuwe inzichten op. Het onderwijs Nederlands als tweede taal (NT2) verandert door deze ontwikkelingen voortdurend van karakter.

Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs | Bart Bossers, Folkert Kuiken, Anne Vermeer (red.)
Uitgeverij Coutinho

Het Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs geeft een actueel en compleet overzicht van het vakgebied. De eerste twee hoofdstukken behandelen de context van het leren van een tweede taal en taalonderwijs en -didactiek. In de daarop volgende hoofdstukken komen de verschillende onderdelen van taalvaardighedenonderwijs aan de orde. Daarna volgt een hoofdstuk over toetsing en evaluatie en ten slotte worden een aantal politieke, onderwijskundige en sociale aspecten van het NT2-onderwijs in een breder perspectief geplaatst.

Het boek is geschreven voor (aankomende) NT2-docenten in de volwasseneneducatie, op roc's en in het voortgezet onderwijs. Door de vele opdrachten, evaluatievragen, kernwoordenlijsten, tips voor verder lezen en kaderteksten met extra informatie is het Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs een zeer toegankelijk en studeerbaar boek. Bovendien is op de bijbehorende website aanvullende en actuele informatie beschikbaar.

Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs

  • Bart Bossers, Folkert Kuiken, Anne Vermeer (red.)
  • Bussum: Uitgeverij Coutinho, 2015

  • ISBN: 978 90 46902 03 5