Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op maandag 8 november van 13:00 - 14:00 uur geeft rechter Nathalie van Waterschoot een gastoptreden als onderdeel van de serie 'Dilemma's van...' voor het vak Beroepsethiek en Integriteit voor Juristen.

Kerngegevens van evenement Gastoptreden rechter Nathalie van Waterschoot - Beroepsethiek en Integriteit
Datum 8 november 2021
Tijd 13:00 -14:00

Op maandag 8 november vindt een gastoptreden plaats in het kader van het vak Beroepsethiek en Integriteit voor Juristen, gecoördineerd door Iris van Domselaar en onderdeel van de Togaminor. In dit vak besteden we aandacht aan het belang van de rechtsstatelijke en beroepsethische kaders van de traditionele juridische rollen (rechter, advocaat en officier van justitie) en de sociaal-psychologische context waarin de kernwaarden gestalte dienen te krijgen. Onderdeel van dit programma is net als voorgaande jaren ook de serie 'Dilemma's van...'. In deze serie vertellen verschillende togadragers over de (ethische) dilemma’s die zij tegenkomen bij de uitoefening van hun beroep.

Van 13:00 - 14:00 uur geeft rechter Nathalie van Waterschoot een gastoptreden, waarin zij ingaat op enkele dilemma’s die zij typerend vindt voor haar werk.

  • Nathalie van Waterschoot is senior rechter in de rechtbank Amsterdam. In 2004 trad zij toe tot de rechterlijke macht. Ze begon haar carrière in de wetenschap en de advocatuur.

Mocht je interesse hebben om het gastcollege bij te wonen, stuur dan een e-mail naar togaberoepen-fdr@uva.nl.