Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op maandag 22 november van 13:00 - 14:00 uur geeft officier van justitie Willem Nijkerk een gastoptreden als onderdeel van de serie 'Dilemma's van...' voor het vak Beroepsethiek en Integriteit voor Juristen.

Kerngegevens van evenement Gastoptreden OvJ Willem Nijkerk - Beroepsethiek en Integriteit
Datum 22 november 2021
Tijd 13:00 -14:00

Op maandag 22 november vindt een gastoptreden plaats in het kader van het vak Beroepsethiek en Integriteit voor Juristen, gecoördineerd door Iris van Domselaar en onderdeel van de Togaminor. In dit vak besteden we aandacht aan het belang van de rechtsstatelijke en beroepsethische kaders van de traditionele juridische rollen (rechter, advocaat en officier van justitie) en de sociaal-psychologische context waarin de kernwaarden gestalte dienen te krijgen. Onderdeel van dit programma is net als voorgaande jaren ook de serie 'Dilemma's van...'. In deze serie vertellen verschillende togadragers over de (ethische) dilemma’s die zij tegenkomen bij de uitoefening van hun beroep.

Van 13:00 - 14:00 uur geeft officier van justitie (OvJ) Willem Nijkerk een gastoptreden, waarin hij ingaat op enkele dilemma’s die hij typerend vindt voor zijn werk.

  • Willem Nijkerk is officier van justitie in Amsterdam. Hij werkt al 25 jaar bij het OM en geeft sinds 2016 leiding aan het team Beleid en Strategie.

Mocht je interesse hebben om het gastcollege bij te wonen, stuur dan een e-mail naar togaberoepen-fdr@uva.nl.