Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op maandag 15 november van 13:00 - 14:00 uur geven advocaten Eva González Pérez en Ellen Pasman een gastoptreden als onderdeel van de serie 'Dilemma's van...' voor het vak Beroepsethiek en Integriteit voor Juristen.

Kerngegevens van evenement Gastoptreden advocaten Eva González Pérez & Ellen Pasman - Beroepsethiek en Integriteit
Datum 15 november 2021
Tijd 13:00 -14:00

Op maandag 15 november vindt een gastoptreden plaats in het kader van het vak Beroepsethiek en Integriteit voor Juristen, gecoördineerd door Iris van Domselaar en onderdeel van de Togaminor. In dit vak besteden we aandacht aan het belang van de rechtsstatelijke en beroepsethische kaders van de traditionele juridische rollen (rechter, advocaat en officier van justitie) en de sociaal-psychologische context waarin de kernwaarden gestalte dienen te krijgen. Onderdeel van dit programma is net als voorgaande jaren ook de serie 'Dilemma's van...'. In deze serie vertellen verschillende togadragers over de (ethische) dilemma’s die zij tegenkomen bij de uitoefening van hun beroep.

Van 13:00 - 14:00 uur geven advocaten Eva González Pérez & Ellen Pasman een gastoptreden, waarin zij ingaan op enkele dilemma’s die zij typerend vinden voor hun werk en bovendien de Toeslagenaffaire uitvoerig aan bod komt.

  • Eva González Pérez is in 2007 als zelfstandig advocaat een eigen kantoor begonnen samen met haar beide kantoorgenoten. Eva houdt zich voornamelijk bezig met zaken op het gebied van het arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en het consumentenrecht. De laatste jaren heeft zij zich met name bezig gehouden met de Toeslagenaffaire. Mede door haar tomeloze inzet is deze affaire aan het licht gekomen.
  • Ellen Pasman is sinds 1987 advocaat in Amsterdam. Zij is de auteur van het boek Kafka in de rechtsstaat, waarin ze beschrijft hoe de misstanden rondom de kinderopvangtoeslag geen toeval waren, maar een symptoom van een jarenlang verwaarloosde rechtsstaat.

Mocht je interesse hebben om het gastcollege bij te wonen, stuur dan een e-mail naar togaberoepen-fdr@uva.nl.