Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Honoursprogramma Natuur- en Sterrenkunde

Heb je goede studieresultaten en ben je op zoek naar een extra uitdaging? Misschien is het honoursprogramma dan iets voor jou!

Je volgt tijdens je bacheloropleiding extra studieonderdelen met een studielast van minimaal 30 EC bovenop die van het reguliere programma. Hiermee heb je de mogelijkheid om je studie nóg interessanter te maken door je te verbreden en/of de diepte in te gaan.

Veel ruimte

Er is een aantal eisen waar je aan moet voldoen om met een honours aantekening af te studeren (zie linkermenu), maar binnen deze kaders is er veel ruimte om je eigen programma samen te stellen. Niet alleen kun je kiezen uit extra (keuze)vakken binnen of buiten je opleiding, er worden ook specifieke honoursvakken aangeboden zowel interdisciplinaire vakken vanuit het IIS als disciplinaire vakken die in de volgende alinea staan weergegeven.  Als je het lastig vindt om te kiezen, kun je altijd aankloppen bij de honourscoordinator of studieadviseur van je opleiding om mee te denken over de (on)mogelijkheden.

Disciplinaire honoursvakken

De door de opleiding verzorgde disciplinaire honoursvakken zijn:

  • Jaar 1: Moderne sterrenkunde (3 EC) 
  • Jaar 1: Quantumfysica 1 honoursuitbreiding (3EC)
  • Jaar 2: Klassieke Mechanica/Quantumfysica 2 honoursuitbreiding (3 EC)
  • Jaar 2: Asymmetrieën in natuurwetten (3 EC) (jaar 2 of 3)
  • Jaar 2: How to make an alien: life on other planets (6 EC) (jaar 2 of 3)
  • Jaar 3: PLANCKS training (3EC) 
  • Jaar 3: From path integrals to Field Theory (3 EC)

Bovendien wordt verwacht dat je bepaalde extra bestaande vakken (12EC) volgt, waarbij de (vrije)keuzeruimte ook wordt gebruikt voor verdiepende vakken. In totaal is dit programma 30EC.  

Meer informatie

Als je vragen hebt over het programma neem dan contact op met de studieadviseur of de honourscoördinator.