Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Honourstraject

Pedagogische en Onderwijswetenschappen

Ben je creatief en gemotiveerd en heb je zin om een extra (leuke) uitdaging aan te gaan tijdens je studie? Dan kun je kiezen voor het honourstraject. Bij dit programma gaat het om studieonderdelen boven op het reguliere programma, waarvoor je extra studiepunten krijgt. Bij succesvolle afronding krijg je een vermelding van het honourstraject op je bachelordiploma.

Waarom zou je kiezen voor het honourstraject?

  • Het honourstraject is voornamelijk gericht op een wetenschappelijke verdieping. Daarnaast wordt de koppeling met de praktijk gemaakt;
  • Het honourstraject bestaat grotendeels uit het volgen van cursussen die aangeboden worden bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS). In deze cursussen, aangeboden in samenwerking met VU en AUC, wordt pedagogiek en onderwijswetenschappen verbonden met andere wetenschapsgebieden. Op deze manier verbreed je je vakkennis.
  • Naast het volgen van cursussen bij IIS neem je in het 2e jaar deel aan de ‘Pressure Cooker’. Tijdens deze tweedaagse wordt er een verbinding gemaakt met de praktijk. In het honourstraject staat academisch Engels centraal; veel van de cursussen worden in het Engels gegeven. Daarnaast schrijf je de bachelorscriptie in het Engels.
  • Binnen het honourstraject ligt er tot slot nadruk op persoonlijke en professionele coaching; er worden jaarlijks twee coachingsgesprekken gepland met de coördinator van het honourstraject.

Traject

  • Het honourstraject bedraagt 30 EC en vindt plaats tijdens bachelorjaar 2 en 3. Zie programma voor een verdere toelichting.