Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Loopbaanbegeleiding

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Loopbaanbegeleiding

Als je je tijdens je studie (of als je bijna bent afgestudeerd) wilt oriënteren op je volgende stap en op de arbeidsmarkt biedt de UvA diverse mogelijkheden. Daarnaast zijn er carrière-evenementen specifiek voor rechtenstudenten.

UvA Student Careers Centre

Een volgende stap? Veel kun je al zelf doen. En soms heb je behoefte aan een frisse blik. De loopbaanadviseurs van het UvA Student Careers Centre denken graag met je mee en bieden je een goed gesprek, feedback, inspiratie en informatie over opleidings- en arbeidsmarktmogelijkheden. Daarnaast organiseren ze diverse workshops & events, bieden online tools om zelf aan de slag te gaan en is er de speciale vacaturebank voor studenten van de UvA: UvA Job board.

Jonge vrouw en het panorama van Amsterdam.

Loopbaanbegeleiding vanuit de rechtenfaculteit

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid organiseert diverse evenementen om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Voor bachelorstudenten worden door het jaar heen TopLunches georganiseerd, waar deskundigen vertellen over de rechtspraktijk. Voor de masterstudenten zijn er tweemaal per jaar speciale carrière-evenementen, gericht op het oriënteren op de arbeidsmarkt en praktische tips om te starten met solliciteren.

Daarnaast kan je contact opnemen met de loopbaanadviseur van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid voor vragen over de juridische arbeidsmarkt of een check op je CV en motivatiebrief.