Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Recht en fiscaliteit voor ondernemingen

Om succesvol te zijn moeten ondernemingen producten en diensten leveren die ervoor zorgen dat klanten tevreden zijn en niet naar een concurrent gaan. Daarbij hebben ondernemingen te maken met wetten, regels en belastingen. De minor “Recht en fiscaliteit voor ondernemingen” geeft je meer inzicht in deze juridische en fiscale context. Ook ga je in op de rol informatiesystemen binnen organisaties in het omgaan met deze context. De minor is daarnaast zeer geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in bijvoorbeeld de financiële sector, het toezichtswezen, de consultancy, en de overheid. Je kunt de minor alleen volgen als je een UvA bachelorstudent in Economics and Business Economics of Business Administration.

Doorstromen naar de master en de postmaster

Deze minor is aanbevolen voor, maar geeft geen directe toegang tot de master Accountancy & Control. Voor instroom in de master Accountancy & Control is het succesvol doorlopen van de bachelorspecialisatie Accounting & Control (semester 2) vereist. De specifieke ingangseisen van de master vind je op de masterpagina

Wij bevelen de minor wel aan als je de master Accountancy & Control wilt gaan volgen. Namelijk, om je te kwalificeren voor de titel Register Accountant moet je na de master Accountancy & Control doorstromen naar de postmaster Accountancy (PMA). Om door te kunnen stromen heb je een aantal vakken nodig die niet standaard in de bachelor worden aangeboden. Deze specifieke vakken zijn opgenomen in deze minor zodat je de vakken alvast binnen je bachelor kunt halen. De minor biedt daarmee een goede oplossing om uiteindelijk door te kunnen stromen naar de PMA. Als je deze minor niet volgt, dan moet je deze vakken op een later moment via contractonderwijs volgen.

Programma

Deze minor is 30 EC en kun je binnen één semester volgen. Je volgt juridische vakken (Vermogensrecht en Ondernemings- en jaarrekeningenrecht), fiscale vakken (Inleiding belastingheffing algemeen en Inleiding belastingheffing ondernemingen), en het vak Administratieve organisatie. Omdat de minor direct aansluit bij de Nederlandse wet- en regelgeving, is de minor Nederlandstalig.

  Semester 1
Periode 1 Vermogensrecht
  Inleiding belastingheffing algemeen
Periode 2 Ondernemings- en jaarrekeningenrecht
  Inleiding belastingheffing ondernemingen
Periode 3 Administratieve organisatie

Begin juni wordt de studiegids voor 2019-2020 gepubliceerd met daarin meer informatie over de minor en bijbehorende vakken.

Toelatingseisen

  • Deze minor is alleen toegankelijk voor UvA bachelor studenten Economics & Business Economics of Business Administration.
  • Je moet je eerste jaar (60 EC) hebben afgerond.
  • Er is geen voorkennis van recht en/of fiscaliteit nodig.

Aanmelding en toelating

Je kunt je aanmelden voor deze minor op woensdag 12 mei vanaf 10:00 door het onderstaande formulier in te vullen. Vóór deze tijd is het formulier wel al zichtbaar, maar nog niet toegankelijk. 

Om je aanmelding tijdig af te kunnen ronden voor de vakaanmelding raden we je aan om je aan te melden voor 1 juni.

Let op: je kunt je maar voor één minor aanmelden bij Economie en Bedrijfskunde.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over het volgen van een minor, bezoek de studentenwebsite over minoren van UvA Economie en Bedrijfskunde. Je kunt ook contact opnemen met de onderwijsbalie.

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC, 5 maanden
Voertaal Nederlands
Toelatingseisen
Start September