Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Preventieve jeugdhulp en opvoeding

De student die deze minor heeft afgerond: heeft kennis van en inzicht in pedagogische processen in verschillende cultureel en historisch gesitueerde opvoedingscontexten; heeft kennis van de voornaamste theorieën en onderzoeksmethoden met betrekking tot opvoeding, opvoedingsprocessen en -middelen; heeft kennis van en inzicht in de ontwikkeling, opbouw en structuur van het pedagogisch beroepsveld en van de organisatie en werkwijze van pedagogische zorgsystemen.

Pitch

Om je een indruk geven over de minor Preventieve jeugdhulp en opvoeding, heeft de minorcoördinator Henny Bos een korte pitch opgenomen op video.

Doorstroom naar master

Een afgeronde bachelor (WO) in Gedrags- en Maatschappijwetenschappen en de minor Preventieve jeugdhulp en opvoeding verleent toelating tot de master Pedagogische Wetenschappen traject Preventieve jeugdhulp en opvoeding UvA.

Programma

Studiegids raadplegen.

Toelating

Ingangseis voor de minor: minimaal twee jaar hbo-studie of eerste jaar WO voltooid. 
Voor sommige minorvakken en keuzevakken gelden (aanvullende) ingangseisen: informeer hiernaar voordat je je inschrijft. Om teleurstellingen te voorkomen, is het dus belangrijk dat je altijd goed nakijkt of je aan de voorwaarden voor deelname voldoet!

Aanmelden

De aanmelding voor de minor bestaat uit twee stappen: eerst meld je je vóór 15 juni aan voor de minor, vervolgens meld je je tijdens de aanmeldingsperiode per semester aan voor de vakken van die minor.

1. Aanmelding voor de minor

2. Aanmelding voor de vakken

Informatie over wanneer en hoe je je moet aanmelden voor vakken vind je op de studentenwebsite POW, in het lemma Vakaanmelding.

Meer informatie

Kerngegevens

Feiten & cijfers
Studielast 30 ECTS EC, 10 maanden
Voertaal Nederlands
Toelatingseisen
Start September