Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Internationaal recht

De minor Internationaal recht behandelt een selectie van actuele en controversiële thema’s. Thema’s die de afgelopen jaren aan de orde kwamen waren de Snowden-affaire, de walvisvangst in Antarctica, de vluchtelingencrisis, het klimaatverdrag van Parijs en het TTIP-verdrag tussen de EU en de VS. Je doet als student zelf nader onderzoek en schrijft een paper. De minor sluit af met een moot court waarin je samen met medestudenten een daadwerkelijke internationaalrechtelijke casus zal bepleiten.

Wat houdt deze minor in?

In deze video vertellen studenten en docenten je wat je kunt verwachten van de minor Internationaal recht.

Vakken

De informatie in de Studiegids geldt voor het huidige studiejaar en kan voor volgend jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor volgend studiejaar te vinden in de Studiegids.

Toelating

Studenten Rechtsgeleerdheid en studenten van universitaire interdisciplinaire studies, zoals PPLE, AUC, Europese studies en bestuurskunde die een 'law track' volgen. Volg je een universitaire bacheloropleiding, maar voldoe je niet aan de toelatingseis en wil je toch graag de minor volgen? Neem dan contact op met de coördinator. Deze minor is niet toegankelijk voor hbo-studenten.

Vragen?

Mr. dr. M. (Maarten) den Heijer

Stuur een e-mail aan de coördinator

Feiten & cijfers
Studielast 15 EC, 6 maanden
Voertaal Nederlands
Toelatingseisen