Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Minor

Kunsteducatie

De minor Kunsteducatie is een interdisciplinaire minor voor studenten Kunstgeschiedenis, Theaterwetenschap, Muziekwetenschap, Cultuurwetenschappen en Media en cultuur, die later verder willen in het beroepsveld van de kunsteducatie.

De kunsteducatieve sector, zowel binnenschools als buitenschools, maakt een belangrijk deel uit van het beroepenveld voor studenten geesteswetenschappen. Voor instellingen als theaters, concertzalen, orkesten, gezelschappen en musea is kunsteducatie een belangrijk instrument om het maatschappelijk bereik te vergroten en nieuw publiek voor de toekomst aan zich te binden.

Pitch

Om je een indruk te geven van de minor Kunsteducatie hebben docenten Marie-Thérèse van de Kamp en Cock Dieleman samen met student  Anne Perfors een korte pitch opgenomen op video.

Programma

Studiegids raadplegen.

Toelating 

  • Ingangseis voor de minor: minimaal het eerste jaar wo-bachelor afgerond (60 EC) of 2 jaren hbo-bachelor (120 EC). 

  • Voor sommige minorvakken en keuzevakken gelden (aanvullende) ingangseisen: informeer hiernaar voordat je je inschrijft. Om teleurstellingen te voorkomen, is het dus belangrijk dat je altijd goed nakijkt of je aan de voorwaarden voor deelname voldoet!

Aanmelden

De aanmelding voor de minor bestaat uit twee stappen: eerst meld je je vóór 15 juni aan voor de minor, vervolgens meld je je tijdens de aanmeldingsperiode per semester aan voor de vakken van die minor.

1. Aanmelding voor de minor

2. Aanmelding voor de vakken

Informatie over wanneer en hoe je je moet aanmelden voor vakken vind je op de studentenwebsite POW, in het lemma Vakaanmelding.

Meer informatie

Kerngegevens

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
Locatie Roeterseilandcampus