Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Master

Privaatrechtelijke rechtspraktijk (Privaatrecht)

Opslaan in favorieten

Wie is aansprakelijk voor de schade wanneer een zelfrijdende auto een ongeluk veroorzaakt? Geldt er een bedenktijd wanneer je iets koopt op een online-veiling? In deze mastertrack verdiep je je in deze en andere vraagstukken en bereid je je grondig voor op de privaatrechtelijke loopbaan die jij ambieert.

Open huis

UvA online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. 

Op de Open huis-pagina van iedere studie vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.

Iedere privaatrechtelijke jurist krijgt te maken met zeer uiteenlopende vraagstukken. De rechter die oordeelt over aansprakelijkheid voor letselschade of de ontbinding van een huurovereenkomst. De advocaat die werkt aan internationale financieringstransacties of een cliënt bijstaat bij de afwikkeling een huwelijksgoederenregime. Maar ook de bedrijfsjurist die adviseert over algemene voorwaarden bij online-veilingen of over een rechtskeuze in geval van een internationale handelskoop.

Als privaatrechtelijk jurist moet je over gedegen kennis in de volle breedte van het privaatrecht beschikken en snel kunnen schakelen, ook in een internationale context. Tijdens deze opleiding bereid jij je daar grondig op voor.

Waarom Privaatrechtelijke rechtspraktijk aan de UvA?

  1. Het programma geeft zowel richting als vrijheid: studenten kunnen binnen twee profielen een op hun ambities en interesses toegesneden vakkenpakket samenstellen.
  2. In alle vakken is aandacht voor de internationale en Europese context; en er is een ruim een ruim aanbod van Engelstalige keuzevakken.
  3. Alle vakken worden gedoceerd door uitstekende docenten die veelal hun sporen verdiend hebben in zowel de wetenschap als de praktijk (rechterlijke macht en advocatuur).
  4. Je wordt niet alleen opgeleid voor de start van je loopbaan, maar de opleiding biedt je ook de bagage en tools voor je verdere carrière.
  5. Deze mastertrack biedt een uniek programma voor ervaringsonderwijs, waarbij je je kennis van het recht kunt toepassen op de praktijk. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen een privaatrechtelijke stage te lopen.

Het studieprogramma

Tijdens deze masteropleiding krijg je eerst een grondige verdieping in de privaatrechtelijke kernvakken. Daarna stel je zelf een vakkenpakket samen binnen het profiel Algemeen verdiepend privaatrecht of Sociaal verdiepend privaatrecht. Wil jij die uitstekende privatist zijn die zich gemakkelijk beweegt in de volle breedte van het privaatrecht? Dan biedt het profiel Algemeen verdiepend privaatrecht een uitstekende start. Heb jij een grote belangstelling voor de bescherming van belangen van particulieren? Dan biedt het profiel Sociaal verdiepend privaatrecht het vakkenaanbod dat bij jouw ambities past.

Via ons ervaringsonderwijs kom je in contact met de beroepspraktijk. In het vak Practicum privaatrechtelijke rechtspraktijk werk je bijvoorbeeld in een team aan het oplossen van een ingewikkelde casus voor een cliënt. Je leert reflecteren op je verantwoordelijkheid als jurist. In de Amsterdam Law Clinics werk je samen met een advocaat en onder begeleiding van docenten aan rechtszaken voor goede doelen.

Is deze master iets jou?

Ambieer je een loopbaan de advocatuur, de rechterlijke macht, het bedrijfsleven of de sociaal-juridische dienstverlening? En wil je je master inhoudelijk in belangrijke mate zelf kunnen inrichten? Dan past deze juridische master goed bij jou. 

Het mastertraject Privaatrechtelijke rechtspraktijk is direct toegankelijk voor studenten met een universitair juridisch bachelordiploma van de UvA of van een andere Nederlandse universiteit. Heb je geen universitair juridisch bachelordiploma? Kijk dan bij Toelating en inschrijving. Er zijn schakelprogramma’s voor wo- en hbo-studenten.

Na je studie

Onze alumni komen terecht bij grote, middelgrote en kleine advocatenkantoren en in het bedrijfsleven. Maar ook bij de rechterlijke macht, de overheid en in de non-profitsector. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van deze mastertrack in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechtelijke macht.

Wie zijn wij

Wie kunnen er beter over de master Privaatrecht vertellen dan onze studenten en docenten? 

Sija den Toonder, masterstudent Privaatrecht
Copyright: Robin Puy
De mastertrack Privaatrechtelijke rechtspraktijk gaat over al het recht dat tussen mensen geldt, over contracten die mensen onderling sluiten Sija den Toonder, masterstudent Privaatrecht Lees de verhalen van studenten en docenten
Download een compleet overzicht van deze studie.
Feiten & cijfers
Diploma LLM Privaatrecht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 60219