Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Informatierecht
Vergelijk

Studieprogramma

Informatierecht biedt een uitdagend programma voor de gemotiveerde student. De academische vorming op basis van de laatste onderzoeksinzichten kun je combineren met praktijkgerichte activiteiten.

Programmastructuur

Deze master heeft een coherent opgebouwd programma met diverse keuzemogelijkheden. In het eerste semester volg je de verplichte vakken Informatierecht en Intellectuele Eigendom (elk 12 EC) en schrijf je een paper (6 EC) ter voorbereiding op het scriptietraject (12 EC). In het tweede semester kies je drie gebonden keuzevakken van elk 6 EC. In het aanbod zit volop ruimte voor het opdoen van praktische ervaring en onderzoeksvaardigheden.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Informatierecht
  1—2
  12
 • Intellectueel eigendomsrecht
  1—2
  12
 • Onderzoekspaper op het gebied van Informatierecht óf Intellectuele eigendom
  1—3
  6
 • Gebonden keuze
  1—6
  18
 • Scriptie Informatierecht
  1—6
  12
UvA Studiegids: Informatierecht

De informatie op de website geldt voor het huidige studiejaar en kan voor volgend jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor het volgende studiejaar hier te vinden.

Instroommomenten

Vanwege de opbouw van het programma is het alleen mogelijk om aan het begin van het studiejaar (september) in de master Informatierecht in te stromen, dus niet tussentijds of aan het begin van het tweede semester.

Ontdek het honoursprogramma

Wil je meer uitdaging en academische verdieping? Dan is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou!

Diploma Informatierecht

Na de succesvolle afronding van het programma ontvang je het masterdiploma Informatierecht en de bijbehorende titel Master of Laws (LLM). Dit programma is positief getoetst door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie. Dat betekent dat de opleiding na succesvolle afronding leidt tot een wettelijk erkend masterdiploma Informatierecht en de titel Master of Laws (LLM).

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van  het masterprogramma Informatierecht  in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

Ask UvA

Docent Ot van Daalen geeft antwoord op de vraag: wat mag Facebook eigenlijk doen met je data?