Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Informatierecht
Vergelijk

Alumni vertellen

Waar komen alumni van de master Informatierecht terecht?

‘Verbind de schatkist aan kennis over AI met de politiek’

Ljubiša Metikoš was minister van Data en Privacy in het Studentenkabinet van 2021 en promoveert nu op de regulering van algoritmes. Als studentminister hield hij zich hier ook mee bezig. Hij heeft zijn master Informatierecht afgerond en promoveert nu op dit onderwerp. 

‘De docenten maken de master heel sterk’

Kim de Beer is werkzaam als juridisch adviseur bij het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten. Ze is alumna Informatierecht.

‘Deze master is een goede keus geweest’

‘Kort na het afronden van de opleiding Informatierecht kon ik aan de slag bij Brinkhof, een topklasse advocatenkantoor dat zich toelegt op innovatie, technologie en marktregulering,’ vertelt Rien Broekstra.

‘Het is intensief, maar je krijgt er veel voor terug’

Alumnus Nanette Schumacher is na haar studie Informatierecht gaan werken bij een advocatenkantoor gespecialiseerd in media- en entertainmentrecht.

‘Docenten hadden veel aandacht voor het persoonlijke leerproces’

Minke Gommer, alumnus Informatierecht, vertelt: ‘De docenten lieten me kennismaken met een scala aan specifieke rechtsgebieden die constant in beweging zijn door technologische ontwikkelingen.’

‘Ik heb een fantastisch netwerk opgebouwd’

Kevin van 't Klooster is IP, Privacy & Media advocaat bij Osborne Clarke in Amsterdam. Hij volgde de master Informatierecht aan de UvA.

‘Ik merkte dat de master hoog staat aangeschreven’

Na zijn masterstudie Informatierecht aan de UvA is Rutmer Brekhoff gaan werken als advocaat bij een octrooibureau. Hij vertelt over de beroepspraktijk.