Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Lerarenopleiding Filosofie

Opslaan in favorieten

Master of Arts Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Filosofie

Online open dag

Kennismaken met de Lerarenopleiding Filosofie? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in deze studie. Bekijk video’s, praat met studenten en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

 

Waarom de Lerarenopleiding Filosofie?

Filosofie wordt niet voor niets de moeder van alle wetenschappen genoemd. Plato beschreef de verwondering als het begin van de filosofie  en hij  formuleerde daarbij enkele fundamentele  vragen, zoals:  Wat kunnen we kennen? Wat is een goed leven? Hoe moeten we samenleven? En natuurlijk:  Wat is de mens? Filosofie is zodoende met deze vragen ook altijd een kritisch denken geweest in een zoektocht naar inzicht in de werkelijkheid en ook in onszelf.

Als schoolvak maken leerlingen kennis met enkele van de verschillende vakgebieden van de filosofie en de belangrijkste theorieën uit de traditie, maar worden zij ook door verschillende werkvormen uitgedaagd om actief mee te denken en het eigen denken te scherpen, vaak ook gekoppeld aan actuele vraagstukken. Een goede filosofiedocent moet duidelijk kunnen maken wat de relevantie is van het stellen van vragen maar wil vooral  ook leerlingen helpen op ambachtelijke wijze het eigen denken te ontwikkelen en hierdoor beargumenteerd onderbouwing aan mogelijke betekenissen te geven. 

Feiten & cijfers
Diploma MA Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Filosofie
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 68535
Locatie Roeterseilandcampus