Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Natuur- en Sterrenkunde
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Natuur- en Sterrenkunde echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Presentatie Natuur- en Sterrenkunde terugkijken

In deze presentatie, opgenomen tijdens de Meet & Ask in de Bachelorweken van oktober, vertelt opleidingsdirecteur Anna Watts over de opleiding en het beroepsperspectief. Studenten Melika, Simo en Jetske lichten toe hoe het is om deze opleiding te doen.

Presentatie dubbele bachelors Wiskunde-Informatica en Wiskunde-Natuurkunde terugkijken

In deze presentatie, opgenomen tijdens de Meet & Ask in de Bachelorweken van oktober, vertelt opleidingsdirecteur Wiskunde, Raf Bocklandt, over de opzet van de dubbele bachelors. Studenten Jonas en David lichten toe hoe het is om deze opleiding te doen.

De bachelor Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam in beeld

Benieuwd hoe het is om Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam te studeren? Studenten Mon en Eline en docent Lex Kaper vertellen je wat de studie inhoudt en wat je ermee kunt als je afgestudeerd bent.

Practicum Sterrenkunde

Sterren en planeten observeren vanaf het dak van het Science Park in Amsterdam? Eerstejaarsstudenten Natuur- en Sterrenkunde doen het tijdens het Practicum Sterrenkunde. Student Melika laat je zien hoe dat er aan toe gaat.

Meestgestelde vragen

  • Wat is een joint degree en wat merk ik daarvan?

    Een joint degree houdt in dat de UvA en VU samenwerken om één veelzijdig bachelorprogramma Natuur- en Sterrenkunde aan te bieden. Je krijgt onderwijs van onderzoekers van beide instellingen. Zo kom je in aanraking met de vele specialisaties die de instellingen in huis hebben en heb je als student veel keuze in vakken, projecten en stages.

    Je volgt vakken op locaties van beide universiteiten: het Amsterdam Science Park van de UvA en het VU-gebouw op de Zuidas. In het vierde blok heb je al je colleges op de Zuidas, tijdens de andere blokken volg je vakken op het Science Park. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van studieplekken en andere faciliteiten van beide instellingen.

  • Hoe ziet het onderwijs er nu uit in ‘coronatijd’?

    Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam is een voltijdstudie. Dat betekent dat je ongeveer 40 uur per week met de studie bezig bent. Hiervan bestaat ongeveer de helft uit contactonderwijs zoals hoorcolleges, werkcolleges en practica. De andere helft van de tijd gebruik je voor zelfstudie.

    Vanaf september 2021 is al het onderwijs weer zoveel mogelijk op de campussen. Hoorcolleges kunnen nog hybride of online zijn. Werkgroepen, practica en het tutoraat vinden plaats op het Science Park of op de VU campus.

Vragen? Stel ze aan onze studenten
 

Melika, Simo en Jetske
Hoi! Wij zijn Melika, Simo en Jetske en wij studeren Natuur- en Sterrenkunde.
Heb je vragen over de opleiding Natuur- en Sterrenkunde? Stuur ons een DM!
David
Hoi iedereen, ik ben David. Ik doe de dubbele bachelor Wiskunde en Natuurkunde. Heb je vragen hierover, stuur me een berichtje via Instagram.
Stel je vraag aan David
Bezoek de UvA Campus

Weten waar je straks gaat studeren? Kom naar de UvA en beleef onze campussen via de Campus Tour-app. Proef de sfeer, los quizvragen op en laat de campus tot leven komen via augmented en virtual reality.

UvA Science Park Campus in 1 minuut

Geen tijd om naar de campus te komen? In 1 minuut zie je waar jij straks rondloopt als je Natuur- en Sterrenkunde in Amsterdam kiest!

Vraag brochure aan

Wil je de belangrijkste informatie over de opleiding offline doorlezen?