Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Informatica
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Informatica echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Presentatie Informatica terugkijken

In deze presentatie, opgenomen tijdens de Meet & Ask in de Bachelorweken van oktober, vertelt docent Rob Belleman over de opleiding en het beroepsperspectief. Studenten Lisanne en Jurre lichten toe hoe het is om deze opleiding te doen.

Presentatie dubbele bachelors Wiskunde-Informatica en Wiskunde-Natuurkunde terugkijken

In deze presentatie, opgenomen tijdens de Meet & Ask in de Bachelorweken van oktober, vertelt opleidingsdirecteur Wiskunde, Raf Bocklandt, over de opzet van de dubbele bachelors. Studenten Jonas en David lichten toe hoe het is om deze opleiding te doen.

De bachelor Informatica in vogelvlucht

Docent Steven de Rooij en student Charlotte Hoogteijling vertellen wat deze opleiding zo interessant maakt en hoe het is om deze opleiding te doen.

Meestgestelde vragen

 • Heb ik programmeerervaring nodig?

  Je hoeft geen speciale voorkennis van computers of programmeerervaring te hebben om met de opleiding te kunnen beginnen. In het eerste jaar leer je programmeren in verschillende programmeertalen. Programmeren is binnen de opleiding geen doel op zich, maar wel een belangrijke vaardigheid die je gebruikt bij het oplossen van alle mogelijke informatica vraagstukken.

 • Hoe ziet het onderwijs er nu uit in ‘coronatijd’?

  Informatica aan de UvA is een voltijdstudie. Dat betekent dat je ongeveer 40 uur per week met de studie bezig bent. Hiervan bestaat ongeveer de helft uit contactonderwijs zoals hoorcolleges, werkcolleges, practica en academische vaardigheden. De andere helft van de tijd gebruik je voor zelfstudie.

  Vanaf september 2021 is al het onderwijs weer zoveel mogelijk op de campus. Hoorcolleges kunnen nog hybride of online zijn. Werkgroepen, practica en het tutoraat vinden plaats op het Science Park.

 • Hoeveel keuzeruimte heb ik in deze opleiding?

  Het eerste semester voor het derde jaar is helemaal gereserveerd voor keuzeruimte. Dit semester kun je zelf invullen met keuzevakken, een minor bij een andere opleiding of een uitwisseling naar het buitenland. In het tweede semester van het derde jaar kies je twee keuzevakken uit een vast aanbod van drie informaticavakken, daarna rond je je studie af met je bachelorproject over een onderwerp dat jij interessant vindt.

Een dag uit het leven van...

Student Florine laat je in haar vlog een dag uit het leven van een student Informatica aan de UvA zien.

Vragen? Stel ze aan onze studenten
 

Lisanne, Tika en Jurre
Hallo, wij zijn Lisanne, Tika en Jurre en wij studeren Informatica
Stuur je vraag via een DM aan Jurre, Tika en Lisanne
Jonas
Hoi iedereen, ik ben Jonas. Ik doe de dubbele bachelor Wiskunde en Informatica. Heb je vragen hierover, stuur me een berichtje via Instagram.
Stel je vraag aan Jonas
Bezoek de campus

Weten waar je straks gaat studeren? Kom naar de UvA en beleef onze campussen via de Campus Tour-app. Proef de sfeer, los quizvragen op en laat de campus tot leven komen via augmented en virtual reality.

Science Park Campus in 1 minuut

Geen tijd om naar de campus te komen? In 1 minuut zie je waar jij straks rondloopt als je Informatica aan de UvA kiest!

Vraag brochure aan

Wil je de belangrijkste informatie over de opleiding offline doorlezen?