Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Mr. V.A. (Veerle) van Waarde

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Staats- en bestuursrecht

Bezoekadres
 • Nieuwe Achtergracht 166
 • Kamernummer:A9.27
Postadres
 • Postbus 15557
  1001 NB Amsterdam
 • Profiel

  V.A. (Veerle) van Waarde is als promovenda verbonden aan de afdeling Publiekrecht (Staats- en bestuursrecht) van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Zij doet promotieonderzoek naar publieke financiering via revolverende fondsen en wordt begeleid door prof. mr. J.E. (Jacobine) van den Brink en prof. mr. R. (Rolf) Ortlep.

  Na in 2017 haar bachelor European Law School te hebben behaald aan de Universiteit Maastricht, heeft Veerle in 2019 de master Nederlands Recht, specialisatie Staats- en Bestuursrecht aan dezelfde universiteit cum laude afgerond. Haar masterscriptie, getiteld ‘Het revolverend fonds: in bloei, maar ook transparant? Een onderzoek naar de werking van de transparantieverplichting bij revolverende fondsen’, is opgenomen in het NJB onder de rubriek ‘Topscripties’.

  Tijdens haar studie in Maastricht was Veerle student-assistent bij de sectie Bestuursrecht en heeft zij als student-tutor lesgegeven in de tweedejaars bachelor vakken Straf- en Strafprocesrecht en Staats- en Bestuursrecht. In 2019 heeft zij drie maanden stage gelopen bij de interne Commissie Recht van de Europese Unie (CrEU) van de Raad van State en deelgenomen aan de VAR-pleitwedstrijd.

 • Publicaties

  2021

  2020

  This list of publications is extracted from the UvA-Current Research Information System. Questions? Ask the library or the Pure staff of your faculty / institute. Log in to Pure to edit your publications. Log in to Personal Page Publication Selection tool to manage the visibility of your publications on this list.
 • Nevenwerkzaamheden
  Geen nevenwerkzaamheden bekend