Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Studenten vertellen

We streven aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar een studieklimaat en onderwijsvormen waarin academische vrijheid en zelfstandigheid een belangrijke plaats innemen. Dit merk je aan de sfeer, de houding van studenten en medewerkers, en aan de prettige manier waarop iedereen met elkaar omgaat.

Bachelorstudenten vertellen

Rogier Simons

‘Amsterdam is het epicentrum van de rechtspraktijk’

Rogier Simons legt uit waarom de bachelor Rechtsgeleerdheid geen stoffig imago verdient. ‘Er wordt van alles geroepen, zo zou het een saaie of stoffige studie zijn. Maar aan de UvA wordt duidelijk dat de studie meer is dan wetten lezen en rechtertje spelen.’

Rechtenstudent voor het faculteitsgebouw

‘De extra vakken zijn van enorme toegevoegde waarde’

Kristi Hogenes wilde als buitenlandse student alles uit haar studie halen en volgde daarom het Honourscollege. ‘Drie jaar geleden begon ik aan mijn bachelor Rechtsgeleerdheid. Ik ben als buitenlandse student naar Nederland verhuisd om te studeren.’

Bachelorstudente van de rechtenfaculteit van de UvA

‘Een specialisatie vergroot je kansen op de arbeidsmarkt’

‘Als ik mensen vertel dat ik fiscaal recht studeer, is de reactie vaak: “Saai”. Ik heb juist voor de bachelor Fiscaal recht gekozen, omdat ik het boeiend vind om met cijfers te werken,’ vertelt bachelorstudent Marciana Eijpe.

Rechtenstudente voor het gebouw REC A op de Roeterseilandcampus

‘Je hebt een voorsprong op medestudenten’

Sybrich Herrera Farfán meldde zich meteen aan bij de Amsterdam Law Firm. ‘Ik begon in mijn eerste jaar aan de 3-jarige minor om praktijkervaring op te doen met verschillende soorten zaken.’

Masterstudenten vertellen

Sija den Toonder

‘Ik heb geen Suits-fantasieën bij Rechten’

Sija den Toonder koos bewust voor de master Privaatrechtelijke Rechtspraktijk. Naast haar studie werkt ze als student-assistent op de Marketing & Communicatie-afdeling en daar heeft ze een prachtig uitzicht over de stad.

Lorena van den Berg

‘Iedereen is erg enthousiast over het rechtsgebied’

Lorena van den Berg is juridisch adviseur en voorzitter bij Clinic Law Incubator, een praktijkplek van Informatierecht waar talentvolle studenten gratis advies verlenen aan particulieren en start-ups op het gebied van technologie, media en communicatie.

Alexander Mutafchiyski

‘De afwisseling is één van de voordelen van deze master’

Internationale masterstudent Alexander Mutafchiyski vertelt over zijn studie European Private Law en zijn fascinatie voor het recht. ‘Na een stage wist ik dat ik verder wilde in de juridische wereld.’ (Het interview is in het Engels).

Stefan Wirken

‘Als student krijg je de vrijheid om je eigen pad te kiezen’

Rechtenstudent Stefan Wirken koos voor de mastertrack Staats- en bestuursrecht, omdat hij vooral geïnteresseerd is in de beleidsmatige en politieke kant van het recht.

Maiara Leita Cardoso

‘Ik vond de discussies met medestudenten interessant’

Maiara Leita Cardoso komt uit Brazilië en studeerde Public International Law. Ze loopt momenteel stage bij een rechter in Brazilië. Lees Maiara’s verhaal(Het interview is in het Engels).