Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Veelgestelde vragen Open UvA Colleges

Bekijk alle veelgestelde vragen over Open UvA Colleges en de antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Ga dan naar de Contact en locatie-pagina en neem contact met ons op.

 • Wat is een Open UvA College?

  Een Open UvA College is een college dat opengesteld wordt voor niet-reguliere studenten. Je volgt een Open UvA College op contractbasis. Je schrijft je dus niet in voor een heel studiejaar, maar je kiest je een of meer onderdelen uit het reguliere programma. Alle colleges van de rechtenfaculteit onder de noemer 'Open UvA Colleges' staan in principe open voor geïnteresseerden. Wel moet je toelaatbaar zijn voor het vak dat je wilt gaan volgen.

 • Welke colleges kan ik volgen (is daar een overzicht van in de Studiegids)?

  Het volledige aanbod van cursussen die je als Open UvA College kunt volgen bij de rechtenfaculteit kun je vinden in de UvA Studiegids. Zoek op ‘vak’ en filter op ‘Open UvA College’. Daarnaast kun je ook nog filteren op ‘opleiding’. Voor bachelorvakken filter je op ‘Amsterdam College of Law’ en voor mastervakken filter je op ‘Amsterdam Graduate Law School’.

 • Voor welke datum moet ik me aanmelden?

  Bekijk de aanmelddeadlines.

  Meld je je na de deadline aan, dan is er misschien geen plek meer in de werkgroepen. Je kunt je dan in de meeste gevallen nog wel aanmelden voor extensief onderwijs of je op de reservelijst laten plaatsen.

 • Wanneer mag ik starten met de bachelor- of masterscriptie?

  Je kunt via contractonderwijs je bachelor- of masterscriptie schrijven. Voor beide opties geldt dat je in het traject alle benodigde vakken hebt behaald die nodig zijn om met de scriptie te kunnen starten. Dit wordt beoordeeld door de scriptiecoördinator.

 • Wat zijn de toelatingseisen?

  Om een Open UvA College te mogen volgen, moet je toelaatbaar zijn tot de gehele opleiding waar het vak onder valt. Bekijk hier de toelatingseisen voor de bachelor- en masteropleidingen.

 • Wat kost het?

  Je betaalt bij de Open UvA Colleges per studiepunt (EC). De kosten hiervoor verschillen voor bachelor- en mastervakken. Literatuur en reiskosten zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen.

  • Bachelorvak: € 150 per EC
  • Mastervak: € 200 per EC
 • Kan ik mastervakken volgen? 

  Ja, dat kan (mits je toelaatbaar bent). Het volledige aanbod van cursussen die je kunt volgen via de Open UvA Colleges bij de rechtenfaculteit kun je vinden in de UvA Studiegids. Zoek op ‘vak’ en filter op ‘Open UvA College’. Daarnaast kun je ook nog filteren op ‘opleiding’. Voor bachelorvakken filter je op ‘Amsterdam college of Law’ en voor mastervakken filter je op ‘Amsterdam Graduate Law School’.

 • Heb ik recht op studiefinanciering als contractstudent?

  Je hebt geen recht op studiefinanciering als contractstudent. Open UvA Colleges vallen onder niet-regulier onderwijs. Alleen reguliere studenten hebben recht op studiefinanciering. Kijk voor meer informatie over studiefinanciering op de website van DUO.

Mijn vraag staat er niet tussen.