Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Samenwerken met FMG

Faculteit Maatschappij & Gedrag

Met ons samenwerken

Maatschappelijke ontwikkelingen en menselijk gedrag zijn belangrijke factoren voor het goed functioneren van bedrijven en organisaties. Denk aan vraagstukken rond gelijkheid, het werken aan duurzaamheid, omgaan met nieuwe technologie, de rol van sociale interacties en (geestelijke) gezondheid. Heeft uw organisatie of bedrijf behoefte aan wetenschappelijke kennis en inzichten om antwoord te vinden op maatschappelijke en/of gedrag gerelateerde vraagstukken die uw organisatie raken? Neem contact met ons op om mogelijkheden tot samenwerking te bespreken.

Wie zijn wij?

De FMG omvat zeven academische disciplines (Antropologie; Communicatiewetenschap; Geografie, Planologie & Internationale Ontwikkelingsstudies; Pedagogische & Onderwijswetenschappen; Politicologie, Psychologie en Sociologie).

Met een veelheid aan invalshoeken en een breed wetenschappelijk perspectief bieden wij nieuwe inzichten in maatschappelijke- en gedragsonderwerpen en dragen wij bij aan oplossingen rond thema's als gedragsproblemen, stoornissen, leerproblemen, conflict, gezondheidscommunicatie, diversiteit, opvoeding, gezondheidsinterventies, duurzaamheid, stedelijke vraagstukken, sociale cohesie, burgerschap, digitalisering, effectiviteit van beleid etc. Hiertoe werken onze onderzoekers al intensief samen met bedrijven en publieke en maatschappelijke partners. 

Ondersteund door Innovation Exchange Amsterdam (IXA)

In onze samenwerking samen met bedrijven en publieke en maatschappelijke partners worden we ondersteund door de valorisatie afdeling van de UvA, Innovation Exchange Amsterdam (IXA). IXA kan helpen de samenwerking verder vorm te geven middels ondersteuning bij het maken van afspraken, het vastleggen ervan en het bedenken en opzetten van de optimale samenwerkings of exploitatievorm. Ook ondersteunt IXA wetenschappers bij het maken van de vertaalslag van wetenschap naar toepassing en kan daarbij financiele middelen uit het UvA Valorisatiefonds inzetten om bijvoorbeeld een haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren.