Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Minors

Faculteit der Geesteswetenschappen

De Faculteit der Geesteswetenschappen heeft een breedschalig onderwijsaanbod op het gebied van onder andere talen, letterkunde, cultuurwetenschappen, mediastudies, filosofie, geschiedenis en erfgoed. Als je een tweede specialisatie naast je hoofdvak wilt volgen, kun je kiezen voor een van onze minors.

Een minor aan de Faculteit der Geesteswetenschappen omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. In veel gevallen vergroot je met een minor je mogelijkheden om in te stromen in een master. De vakken zijn ingeroosterd binnen één studiejaar: 18 EC in semester 1 en 12 EC in semester 2.

Ingangseisen

De minors van de Faculteit der Geesteswetenschappen zijn toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 studiepunten van je propedeuse moet hebben behaald. De minors zijn ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse behaald hebben.

Aanmelden

Volg onderstaande stappen om je aan te melden voor een minor:

 • Stap 1: oriënteren
  Oriënteer je: welke minor wil je volgen? Kijk hiervoor in de minorlijst, en verdiep je verder in de vakken via de UvA Studiegids
 • Stap 2: aanmelden voor de minor
  Vanaf 11 mei 2021, 08.00 uur kun je je aanmelden voor een minor die start in het studiejaar 2021-2022. UvA-studenten melden zich aan via een aanmeldformulier waarop je inlogt met je UvAnetID. Ben je geen UvA-student? Meld je dan aan via het aanmeldformulier voor niet-UvA-studenten. Regel in dit geval ook tijdig je inschrijving als bijvakstudent in Studielink.
  Zorg dat je je aanmeldt vóór 1 juni 2021, zodat je je tijdig kunt aanmelden voor de vakken (zie stap 3). 
 • Stap 3: aanmelden voor de minorvakken
  Als je bent toegelaten tot de minor, is het nog wel nodig om je aan te melden voor de afzonderlijke vakken. Doe dit tijdens de vakaanmeldperiodes in juni en december; dan is plaatsing in de minorvakken gegarandeerd.

Vervolg je studie met een masterprogramma

Voor universitaire bachelorstudenten kan een minor een goede voorbereiding zijn op een master, maar in veel gevallen gelden aanvullende toelatingseisen. Kijk voor alle toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Collegegeld

Als je niet aan de UvA studeert, hoef je aan de UvA geen collegegeld te betalen voor een minor als je bij je eigen instelling en de UvA in aanmerking komt voor het wettelijk collegegeldtarief. Je stuurt in dit geval een Bewijs Betaald Collegegeld van je eigen instelling op naar de UvA.

Betaal je niet het wettelijk collegegeld, dan gelden andere regels. Meer informatie vind je op de UvA Minorsite.

Contact

Central Student Service Desk

De Central Student Service Desk is het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Hier kun je terecht met vragen over het kiezen van een studie, inschrijven, studiefinanciering, wonen en studeren in het buitenland.

Onderwijsbalie

Heb je specifieke vragen over je minor, neem dan contact op met de Onderwijsbalie van de Faculteit der Geesteswetenschappen.