Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Onderzoek en samenwerking

Lees meer over kennisvalorisatie en entrepreneurship aan de UvA en over de samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid.
Kennisvalorisatie
Kennisvalorisatie is het benutten van wetenschappelijke kennis in de praktijk. Bijvoorbeeld door de ontwikkeling van een product of een medicijn of door toepassing ervan in een systeem of proces.
Entrepreneurship
Is door onderzoekers ontwikkelde kennis geschikt om te worden ontwikkeld tot een product, in een nieuwe eigen onderneming? Innovation Exchange Amsterdam (IXA) ondersteunt bij het opzetten van die eigen onderneming.
Bedrijfsleven
Bedrijven die samen met wetenschappers van de UvA op zoek willen naar oplossingen voor meer of minder concrete problemen, kunnen terecht bij Innovation Exchange Amsterdam (IXA).
Overheid
De overheid wil, als belangrijkste subsidieverlener van de universiteit, zicht hebben op de resultaten van de gesubsidieerde projecten en onderzoeken.
Contact over samenwerken
Innovation Exchange Amsterdam (IXA)
Een succesvolle samenwerking tussen onderzoekers en externe partijen start bij IXA. Het Knowledge Transfer Office van de UvA.
Faculteit Maatschappij & Gedrag
Heeft uw organisatie of bedrijf behoefte aan ondersteuning op het gebied van maatschappelijke en/of gedraggerelateerde vraagstukken die uw organisatie raken? De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) kan u daarbij helpen.