Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Sport en cultuur

Universitair Sport Centrum (USC)

Het USC is het studenten sportcentrum voor studenten en medewerkers van UvA en HvA, maar ook anderen kunnen bij het USC sporten. Het USC biedt meer dan 80 (sport)activiteiten, die voor zeer voordelige tarieven worden aangeboden. Het aanbod is zeer gevarieerd, van aikido tot zwemmen, van sportduiken tot parachute springen.

De hoofdvestiging van het USC in het Science Park heeft meerdere zalen voor een veelheid aan sporten en activiteiten. Daarnaast zijn er verschillende locaties verspreid in de stad. Kijk op de USC-website voor alle locaties, lessen en tijden.

CREA

CREA is de culturele organisatie van de UvA en de Hogeschool van Amsterdam. Onder haar hoede worden allerlei activiteiten georganiseerd op het gebied van kunstbeoefening. Studenten kunnen bijvoorbeeld cursussen theater, dans, muziek en nog veel meer volgen.

In het kader van Studium Generale worden lezingen et cetera georganiseerd met als thema het blootleggen van de verbanden tussen de verschillende wetenschappen en tussen wetenschap, kunst en politiek.

Verenigingen

Er zijn diverse studentenverenigingen, ook heeft iedere opleiding een eigen studievereniging. Studieverenigingen organiseren inhoudelijke activiteiten, maar ook gewoon gezellige bijeenkomsten, zoals borrels en feesten waarop je je medestudenten kunt leren kennen. Vaak kun je ook boeken kopen met korting. Kijk bij de opleiding van je keuze (onder 'Maak kennis met ons') om te zien welke studievereniging bij jouw toekomstige opleiding hoort en wat de activiteiten zijn.