Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Schakelprogramma's hbo

Schakelprogramma's

UvA-HvA doorstroomminors

De HvA biedt voor een aantal masteropleidingen doorstroomminors aan die direct, of na een aanvullend schakelprogramma van 30 EC aan de UvA, toegang geven tot de masteropleiding. Informeer bij je eigen opleiding naar de mogelijkheden. In sommige gevallen is het mogelijk het schakelprogramma al tijdens het vierde jaar van je hbo-opleiding te volgen. Informeer hiernaar bij de studieadviseur van de opleiding.

Incidentele schakeltrajecten

De UvA biedt voor bepaalde masteropleidingen incidentele schakeltrajecten. Als in de bovengenoemde lijst geen structureel schakeltraject vermeld staat, kijk dan op de website van de (track van de) master bij ‘Application and admission, entry requirements’. Indien informatie over schakeltrajecten ontbreekt, kun je je richten tot de betreffende toelatingscommissie.

Instromen na een hbo-propedeuse

Na het behalen van een hbo-propedeusediploma kun je niet instromen in een master maar wel in een universitaire bachelor, mits je voldoet aan de aanvullende instroomeisen van de opleiding. Een aantal UvA-opleidingen houdt intakegesprekken met studenten die na een hbo-propedeuse willen instromen. Aan de hand van zo'n gesprek geeft de studieadviseur je een (niet-bindend) advies over de geschiktheid van een universitaire opleiding. Ook wanneer een intakegesprek niet verplicht is, is het verstandig om met de studieadviseur te praten. Zo kun je een verkeerde studiekeuze voorkomen. De contactgegevens vind je bij de opleidingsinformatie