Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Inschrijven master

Elke masteropleiding heeft zijn eigen toelatingseisen, aanmeldprocedure en deadlines. Ga daarvoor naar de opleiding van je keuze en volg de stappen op de pagina ‘Toelating en inschrijven’.

Coronavirus

Vanwege het coronavirus zijn er wijzigingen in de inschrijfdeadlines voor masters. Houd de komende tijd de opleidingspagina in de gaten voor meer informatie.

Coronavirus: gevolgen voor de overgang van bachelor naar master

Voor de overgang van de bachelorfase naar de master, kiest de UvA voor de richtlijn ‘zachte knip’ met restricties. Dit om te voorkomen dat studenten die door de coronamaatregelen in de laatste fase van hun bacheloropleiding vertraging oplopen, vast komen te zitten tussen een bachelor- en masteropleiding. Ga voor meer informatie naar 'Inschrijving en toelating' op uva.nl/coronavirus.

Alle masteropleidingen informeren aankomend studenten voor 15 mei over de specifieke voorwaarden voor instroom in de masterfase in het studiejaar 2020-2021. Houd voor deze informatie en voor de deadlines de afzonderlijke opleidingspagina's in de gaten.

Stappen om je in te schrijven

Globaal zijn de volgende stappen nodig om je in te schrijven voor een master. Let vooral goed op de specifieke deadlines voor de master van je keuze!

1. Kies een master

Ga naar de master van je keuze en bekijk de inschrijfinformatie voor die opleiding. 

2. Check de toelatingseisen en deadlines

Check de specifieke toelatingseisen en deadlines voor de opleiding van je keuze.

3. Schrijf je in via Studielink

Inschrijven voor een opleiding gaat via Studielink.

4. Maak je aanmelding compleet

Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je e-mails met je UvAnetID en aanwijzingen voor de volgende stappen in het aanmeldproces. Mogelijk moet je je al aanmelden voor vakken, ook als je toelating nog niet is afgerond.

5. Betaal het collegegeld (nadat je bent toegelaten)

Om je inschrijving te voltooien, moet je het collegegeld betalen.