Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Leraar Taal en Cultuur

Leraar worden in het domein Taal en Cultuur

Tijdens de opleiding tot leraar in een van de vakken in het domein Taal en Cultuur leer je hoe je je kennis kunt overdragen en leerlingen motiveert en inspireert. Je leert inspelen op en kritisch oordelen over de snel veranderende wereld waarin je vakgebied een grotere rol speelt dan de meeste leerlingen op het eerste gezicht denken. Daarnaast help je leerlingen mondige en besluitvaardige burgers te worden.

UvA Masterweek

Ga tijdens de UvA Masterweek van 14 t/m 19 februari 2022 live online in gesprek met een student en een docent. Samen met andere studiekiezers krijg je een korte opleidingspresentatie en aansluitend kun je al je vragen stellen.

Enna Rörig, Master Leraar VHO Taal en Cultuur, Duits

'Nadat ik al jaren trainingen Duits aan volwassenen had gegeven, werd ik gevraagd om op een middelbare school in te vallen. Het werken met kinderen en jongeren gaf mij zoveel voldoening, dat ik hiermee graag verder wilde. Daarom heb ik aan de UVA een Master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs gevolgd. Goed onderlegd sta ik nu met veel plezier voor de klas om mijn kennis en kunde over de Duitse taal en cultuur over te dragen.'

Meet & Ask

Tijdens de UvA Masterweek in november was er de mogelijkheid om live online in gesprek te gaan met studenten en de onderwijsdirecteur. Heb je deze sessie gemist of wil je de PowerPoint-presentatie nog een nalezen?

Wil je leraar worden in het domein Taal en Cultuur? Hier vind je de schoolvakken waarin dat kan, per vak worden de mogelijkheden toegelicht.