Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Bibliotheek

De Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam heeft een enorme verzameling van zo'n vier miljoen boeken en tijdschriftenbanden, en bijzondere collecties bij Allard Pierson zoals handschriften, brieven en kaarten. De collectie is gratis toegankelijk voor alle studenten en medewerkers en verspreid over 20 openbare locaties en een omvangrijk magazijn.

Studeren

In de bibliotheeklocaties en studiecentra tezamen zijn ruim 3.500 studieplaatsen waarvan 1.200 met pc. De studiezalen in de UB aan het Singel hebben de meest uitgebreide openingstijden, ook ‘s avonds en in het weekend. Eigen laptop meebrengen kan ook: in alle locaties is voor studenten gratis draadloos internet beschikbaar.

Informatie zoeken

Zoek via de UBA-website naar boeken en tijdschriften. Materiaal dat in het magazijn staat, is online aan te vragen en kan vervolgens op een locatie naar keuze worden afgehaald. De Bibliotheek biedt ook e-journals, e-books, bibliografische databases, tekst- en beelddatabanken en digitale proefschriften. Thuis hebben studenten en medewerkers met hun UvAnetID en wachtwoord toegang tot digitale informatiebronnen.