Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

(Cyber)security & Privacy

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Cyberinfrastructuur

Prof. dr. Cees de Laat is hoogleraar System and Network Engineering. Hij richt zich op de complexiteit van door de mens gemaakte systemen op alle schalen is mijn onderzoeksgebied. Het benutten van deze complexiteit op een transparante, betrouwbare manier voor veilige en beveiligde gegevensverwerking is een belangrijk onderzoeksonderwerp dat tegenwoordig de focus in zijn onderzoek bepaalt. 

Prof. dr. ir. C.T.A.M. (Cees) de Laat

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Informatics Institute

Cybersecurity

Dr. Francesco Regazzoni houdt zich voornamelijk bezig met beveiliging, in het bijzonder de beveiliging van embedded systemen en cyber-fysieke systemen (met name Side Channel Attacks en Countermeasures).

Dr. F. (Francesco) Regazzoni

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Informatics Institute

Cryptografie

Dr. Kostas Papagiannopoulos is universitair docent bij de Security by Design-groep, onderdeel van het Systems and Networking-lab. Zijn onderzoek richt zich op toegepaste cryptografie en omvat hoogwaardige cryptografische engineering in software en hardware. Tegelijkertijd richt het zich op de beveiliging van halfgeleiderhardware voor cryptografische elementen, inclusief side-channel en foutgebaseerde cryptanalyse.

T: +49 179 137 6779

Dr. K. (Kostas) Papagiannopoulos

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Informatics Institute

Ethisch belang privacy

Prof. dr. Beate Roessler specialiseert zich in de waarde van de privésfeer voor de autonomie van personen en voor burgers in een liberale samenleving, in conflicten tussen veiligheid en privésfeer, rechtvaardigheid, autonomie en gelijke kansen voor vrouwen.

Prof. dr. B. (Beate) Roessler

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Philosophy and Public Affairs

Online data & privacy

Prof. dr. Frederik Zuiderveen Borgesius doet onderzoek naar online data en privacy. Zijn expertisegebieden zijn privacy, surveillance, persoonsgegevens, vrijheid van meningsuiting, cookies, online tracking en veiligheidsdiensten, prijsdiscriminatie en discriminatie.

Dr. F.J. (Frederik) Zuiderveen Borgesius LLM

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Informatierecht

Prof. dr. Natali Helberger doet onderzoek naar hoe de rol en juridische positie van de gebruiker van informatie verandert onder invloed van informatietechnologie en sociale en economische omstandigheden. Ook kijkt zij naar de implicaties hiervan voor de juridische positie, rechten en plichten van informatiegebruikers onder het huidige en toekomstige informatierecht. Belangrijke aandachtsgebieden in haar onderzoek zijn media en data analytics, profilering, social media, privacy en de rechten van gebruikers.

Prof. dr. N. (Natali) Helberger

Bestuur en Bestuursstaf

Bescherming privacy en persoonsgegevens

Dr. Kristina Irion richt zich op EU-informatierecht en openbaar beleid, in het bijzonder de bescherming van privacy en persoonsgegevens, transnationale datastromen en gegevensbeheer.

Dr. K. (Kristina) Irion

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Informatierecht