For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Body Language (digitale rondleiding en lezing)

De tentoonstelling 'Body Language. Het lichaam in de middeleeuwse kunst' in het Museum Catharijneconvent is inmiddels gesloten, maar u kunt op deze pagina nog even nagenieten van de meest fascinerende verbeeldingen van het lichaam uit het tijdvak 1300-1500.

Rondleiding

In de video leidt gastconservator Wendelien van Welie u door de tentoonstelling Body Language in Museum Catharijneconvent.

Lezing

Op donderdag 14 januari deelde Wendelien met veel enthousiasme haar kennis over de verbeelding van de moederborst in de middeleeuwse kunst. U kunt haar lezing hieronder terugkijken.

Wendelien van Welie-Vink

Wendelien van Welie-Vink is als docent Kunstgeschiedenis van de middeleeuwen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam; zij was initiatiefnemer en gastconservator van Body Language. Het lichaam in de middeleeuwse kunst. Van haar hand is ook de gelijknamige rijk ge├»llustreerde publicatie bij de tentoonstelling, uitgegeven door NAi010.

Feiten & cijfers
Voertaal Nederlands
Toelatingseisen
Start Januari