Switch to English

Initiatieven en hulp voor studenten

Voor veel studenten is het een moeilijke tijd. Stress, ongemak en eenzaamheid kunnen leiden tot sombere gevoelens en lusteloosheid. Om je te helpen daarmee om te gaan, staan hieronder allerlei links verzameld.

Heb je last van negatieve gevoelens?

Bekijk dan deze video. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont geeft tips over hoe je kunt omgaan met negatieve gevoelens in deze tijd.

Omgaan met negatieve gevoelens, stress, eenzaamheid

• Praat gratis met een coach van UpTalk

Zit je ergens mee? Voel je je down of  gestresst? Praten helpt. De professionele coaches van UpTalk helpen je verder. Bellen kan iedere dag van de week.

UpTalk is een initiatief van Thrive Amsterdam Mentaal Gezond in samenwerking met Mindmasters, Jouw GGD en @Ease.

• Spreek met je studieadviseur

De studieadviseurs bieden je ondersteuning als je met iemand wilt praten over je studie. De studieadviseurs zijn gewoon telefonisch of online bereikbaar. Ga voor contactgegevens naar de studentenpagina en kies je opleiding in de lijst. Ga daarna naar de A-Z en naar het kopje Studieadviseurs.

• Heb jij zelfmoordgedachten? Bel 113

Heb jij last van zelfmoordgedachten of heb je hulp nodig? Ga dan naar de website voor zelfmoordpreventie www.113.nl of bel naar 113 of 0800-113. Hulp is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar. UvA studenten buiten Nederland kunnen gebruikmaken van de chatdienst van 113.