Kijk de UvA oktober 2017

UvA-wetenschappers verschijnen regelmatig op radio, tv of internet om met hun expertise het nieuws van de dag te duiden. In de rubriek 'Kijk de UvA' een kleine selectie van deze mediaoptredens.

P.W.H. Aarts

Op bezoek bij Poetin

Paul Aarts gaf bij het Radio 1 Journaal een toelichting op het bezoek van de Saoedische koning Salman aan Poetin.

Fleur, Susanne La, hoogleraar AMC, Neurobiologie van Energiemetabolisme

Dikmakers

Je hoeft niet academisch geschoold te zijn om te weten dat vet en suiker dik maken. Toch hangen er nog verrassend veel vragen in de lucht over westerse epidemieën als obesitas en suikerziekte. Want waarom kunnen we die dikmakers nou zo moeilijk laten staan? De kersverse UvA-hoogleraar neurobiologie Susanne la Fleur (45) vertelt aan Trouw haar plan-de-campagne om dat uit te zoeken.

Logo NS Stationslab

NS Stationslab

De IJ-hal van het Centraal Station te Amsterdam werd van 4 tot en met 8 oktober getransformeerd tot NS-Stationslab, waar studenten van de UvA en VU onderzochten hoe treinreizigers het wachten op de trein beleven.  Onder meer het Parool, NRC en de Telegraaf besteedden aandacht aan het Stationslab.

Harm van der Geest

De UvA-onderzoeksboot

Het wordt wel eens de achtertuin van Amsterdam genoemd, het IJmeer en het Markermeer. Dit is de perfecte plek voor onderzoek naar onderwaterleven. En dat gebeurt sinds kort met een uiterst moderne onderzoeksboot: de RV Dreissena. De boot is door UvA-onderzoekers gecrowdfund.

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting

9 oktober 2017