Kijk de UvA februari 2016

UvA-wetenschappers verschijnen regelmatig op radio, tv of internet om met hun expertise het nieuws van de dag te duiden. In de rubriek 'Kijk de UvA' een kleine selectie van deze mediaoptredens.

FlickR, Hansfoto

Een jaar na de bezetting

Studenten bezetten een jaar geleden het Bungehuis en het Maagdenhuis. Verschillende media blikken hier op terug. Bekijk hier de verschillende programma's, beelden en artikelen.

mw. prof. dr. M.Y.A. Zieck (Marjoleine)

UvA intensiveert begeleiding vluchtelingen

Bij BNR Nieuwsradio bespreken Marjoleine Zieck en Anouk Tso de nieuwe samenwerkingsafspraak met het UAF, de stichting die hoger opgeleide vluchtelingen begeleidt.

dhr. prof.dr. F.J.M. (Frank) Huysmans

Op zoek naar balans in digitale tijden

Frank Huysmans spreekt bij podcastproject Digitalisme.nl met Sidney Vollmer over de ontstaansgeschiedenis van de bibliotheek, en over hoe kinderen tegenwoordig leren lezen.

H.J. Jurgens

Houdt Merkel nog vol?

In Bureau Buitenland van NPO1 bespreekt Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut in Amsterdam de problemen waar Angela Merkel momenteel mee geconfronteerd wordt.

Fikkers - K - M

Gewelddadige games leiden meestal niet tot agressie

Tieners die in een normale sociale omgeving opgroeien worden niet agressiever van die spellen, maar jongeren die in een situatie met veel conflicten opgroeien wel. Dat blijkt uit onderzoek van van Karin Fikkers. Zij bespreekt haar onderzoek bij Nieuws en Co op Radio NPO1.

Sander Klous

Makkelijker leven door Big Data

Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van deze online Big Data. Maar hoe werkt dit precies? Hoogleraar Big Data Ecosystems for Business and Society Sander Klous vertelde in Ritme van de Stad van Amsterdam FM dat Big Data steeds meer invloed heeft op ons dagelijks leven en ook ons leven makkelijker gaat maken.

Bonn, Daniel

Schoonheid van de Zeepbel

Daniel Bonn laat bij de Kennis van Nu de mensen kennis maken met de schoonheid van de zeepbel.

dhr. prof. dr. M. P. (Maarten Pieter) Schinkel, FEB

Reactie op de consultatie Beleidsregel mededinging en duurzaamheid

Maarten Pieter Schinkel reageert op de consultatie Beleidsregel mededinging en duurzaamheid op basis van recent onderzoek. Schinkel adviseert de beleidsregel te laten vervallen en duurzaamheid met andere beleidsinstrumenten te bevorderen. In Trouw verscheen het stuk “Wat telt: de kip of het geld” (5/2/2016, auteur Esther Bijlo) waarin deze kwestie in een interview met Schinkel geïllusteerd wordt.

Allard Pierson Museum

DWDD opent tweede Pop-Up Museum in Amsterdam

Op 29 januari wordt voor de tweede keer een Pop-Up Museum in het Allard Pierson Museum in Amsterdam geopend. Dit wordt besproken bij De Wereld Draait Door.

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting

4 maart 2016